About Dynamic Dungeons

Dynamic Dungeons is a one-man effort to get tabletop gaming looking as good as possible. My name is Tamas, a Hungarian 3D designer, musician and dungeon master, father of two.

I started making living maps in 2018. In less than two years a supportive community of more than 4000 patrons has been developed around this concept and turned it to a full-time job.

I am extremely grateful to my generous patrons who made this possible. Be a part of it, join now!

Loader image
Loader image
Back to Top

DD EDITOR HELP

What is Dynamic Dungeons Editor?

Dynamic Dungeons Editor was developed for game masters who use a TV or projector to map different premade backgrounds, videos, and images. Animations and particle effects, tokens, and audio files can be used to immerse your players. Import Dynamic Dungeons maps or your own images or video files into the storyline and make a playlist, cover and reveal areas with the fog of war feature, apply custom size hex or quad grid overlay. Although there are many customization options available and custom 2D maps can be created with the application, this software is actually for displaying and customizing premade maps.

Hogyan használjam?

Ha már a Steam könyvtáradban van a program, indítsd onnan, majd kattints a create new story gombra. Ekkor ez a kép fogad majd, amit mi csak úgy nevezünk, hogy a story view:
kép

Kattints az egyik tile-ra, ezzel azonnal a scene editor nézetbe kerülsz, azon belül is a background módba. Az import background gombra kattintva egy képet vagy videót tölthetsz be és a bal oldali menüben a play gombra kattintva máris kipróbálhatod, hogy mutat a tévéden, ha azt csatlakoztattad. (A Tv-t vagy másodlagos monitort nem tükrözve, hanem kiterjesztett módban kell használni.) Ha leállítod a lejátszást, akkor egy deafult splash screent látnak a játékosok, amit megváltoztathatsz, ha visszamész a story nézetbe (balra mutató nyil ikon a menünk) és erre a felső gombra kattintasz:

kép

Az alatta lévő gomb a saját splash screened kijelzőre igazításában segít, kitölti a képernyőt vagy az eredeti aspect ratio val jeleníti meg. Minden storyhoz saját splash screent állíthatsz be.

Új scene-eket készíthetsz hasonló módon, ha nem elég a hely a plusz gombbal új tile-okkal bővítheted a storyt.

A scene editorban négy működési mód közül választhatsz, ezek a backgrond mód, props mód, fog of war mód és grid mód.

A backgroundot a jobb gombbal poziconálhatod, az egérrel scrollozva a kívánt mértékig nagyíthatod. A background panel lezárásával a prop módba kerülsz, amely a jelenetre helyezett kép vagy hangfájlok, tokenek vagy effektusok mozgatására, méretezeésére, szinezésére stb szolgál. Még prop módban is mozgathatod a háttered a jobb gomb nyomva tartásakor.

Ha nem akarod, hogy a játékososk a teljes térképet lássák, akor a fow módba kapcsolva a cover everything gombra kattintva elsötéttheted számukra a térképet, majd a brush-sal vagy a rectangle toolal fedheted fel fokozatosan, ahogy megismerik a helyszínt. Ha el is hagyod a scenet, a program megjegyzi, hogy mely helyszínek voltak felfedve illetve eltakarva.

Ha a térképeden nincs grid, akkor a grid módban quad vagy hex gridet tehetsz rá, amelynek a vastagságát, színét és átlátszóságát állíthatod.

A menü gombjainak és funckióinak megértése

kép

szöveg

The Library

szöveg

kép

szöveg

kép

Hotkeys

szöveg

FAQ

Már megvettem a korábbi verzióját az editornak, ezért is fizetnem kell?

Nem, ha bármelyik korábbi verziót megvásároltad, akkor kaptál egy steam kulcsot arra az email címre, amelyik össze van kapcsolva a paypal accountoddal. Ha már nem férsz hozzá ahhoz az email címhez, vagy elfelejtetted, hogy melyik volt az a cím, vedd fel velünk a kapcsolatot a mate.voros@dynamicdungeons.com email címen és elküldjük Neked az Editor új verziójának ingyenes letöltéséhez és telepítéséhez szükséges kulcsot.

Hogyan kell aktiválni a steam kulcsot?